sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Forging a knife blade. Puukonterän taonta.

Here are some photos of the knife blade forging. You can see at least two different blade. I took these pictures last summer. Steel is 80crv2.

Tämän verran löytyi kuvia puukon terän taonnasta. Kuvissa esiintyy ainakin kaksi eri terää ja kaksi erilaista leimaa. Kumpikin leima kuuluu minulle ja leima on vieläkin hieman kehittelyn alla.

Forging a tang. Ruodon taonta alkaa olastamalla. Olatus ei saa olla liian syvä.




Cutting. Teräaihion katkaisu lyömällä,

Hot filing. Kuumaviilataan katkaisun röpelöt pois.

Raw form of the blade.

Forging a bevel. Teräviisteen taontaa.


Forged blade. Next the blade must be normalized.
Takovalmis terä. Normalisointi on seuraava työvaihe. Eli terä lähelle karkaisulämpöä ja jäähdytys ilmassa.

Grindling before hardening. Karkea hionta ennen karkaisua.

After hardening. You can see my old stamp. Karkaisun jälkeen. Kuvassa vanha leimani, joita saatan vielä käyttää isompiin töihin.

Roughly sharpened blade. Karkeasti teroitettu terä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti